Communiceren met dieren

  
Soms zijn er van die situaties waarin je je afvraagt wat je dier je nu eigenlijk duidelijk wil maken?

Communiceren is niet altijd even gemakkelijk, laat staan als je de taal van de ander niet spreekt. Maar toch zou je graag willen weten wat er bij die ander door zijn hoofd gaat.

Dieren willen ook graag gehoord worden, vinden het vaak fijn als ze ook hun mening mogen geven, of kunnen aangeven wat ze fijn en leuk vinden.

Dieren zijn er ook wat betreft communiceren in alle vormen en maten. De een kletst je de oren van het hoofd, en de ander houdt het liever zo kort mogelijk. Bij lichamelijke klachten kunnen ze niet altijd aangeven wat ze precies mankeren, en er zijn altijd dieren die gewoon zeggen dat ze nergens last van hebben. Ja een beetje liegen kunnen ze dus ook…

Voor alle vragen aan je dier, of om ze uit te leggen dat er iets gaat veranderen, bijvoorbeeld een verhuizing, de komst van een ander dier of een baby, kun je een dierengesprek aanvragen.

Ook bij vuurwerkangst of gedragsveranderingen kan een dierengesprek uitkomst bieden.

Stervensbegeleiding

Een speciaal dierengesprek is de begeleiding bij het sterven. Is er iets dat jouw dier nog wil zeggen? Hoe kun je de laatste dagen zo aangenaam mogelijk maken? Wat zou jij nog tegen je dier willen vertellen?

Ik kan aan jouw dier uitleggen wat er gaat gebeuren, ook in het geval van euthanasie. Dit geeft veel rust voor jouw dier, en wordt als heel waardevol ervaren.

Dieren zijn enorme dankbare wezens die ons veel onvoorwaardelijke liefde geven. Door ze een stem te geven, geven we ze heel veel liefde terug!

Interesse, vragen of als aanvullende informatie gewenst is

Alle inhoud op deze website is auteursrechtelijk beveiligd. Het is niet toegestaan onderdelen te kopieeren.