Trailerladen

Bij een trailerlaad-probleem gaat in vele gevallen het inladen van je paard of pony niet zo gemakkelijk en ontspannen als je zou willen. Maar het komt ook voor dat paarden niet rustig willen blijven wachten, bijvoorbeeld bij het weghalen van de stang. Of ze vinden het afsluiten van de trailer heel erg spannend, en een andere groep paarden stormt zo vlug als het kan de trailer uit bij het uitladen. Allemaal voorbeelden die niet gewenst zijn en voor onveilige situaties zorgen.

Tijdens de privé-training voor trailerladen worden de 5 stappen van de trailerlaad-methode behandeld. Deze stappen zijn inladen, uitladen, blijven wachten, afsluiten en vervoeren. Bij deze methode staan ontspanning en veiligheid voorop. De training wordt aan huis/bij de stalling van het paard/pony gegeven.

Gemiddeld duurt een volwaardige training 4 sessies, de klant en het paard beheersen dan alle stappen van de trailerlaad-methode zodat ze samen altijd en overal ontspannen en veilig kunnen trailerladen.

In grote lijnen ziet de training er als volgt uit:

Sessie 1:
We behandelen kort de theorie achter de trailerlaad-methode en daarna ga ik met jouw paard of pony aan de slag. Begonnen wordt met het aanleren van de 4 basisvaardigheden. Hiermee maak ik vervolgens een begin met het inladen. In de meeste gevallen kan het paard in deze sessie al ontspannen geladen worden.

Aan het einde van de sessie leer ik jou de basisvaardigheden zodat je deze kunt oefenen om zodoende de volgende sessie zelf te kunnen laden.

Sessie 2:
We beginnen met een check van de basisvaardigheden van jou en je paard en daarna mag je zelf aan de slag met het inladen.  Op het inladen volgt uiteraard vanzelf het uitladen. Meestal wordt in deze sessie ook begonnen met het blijven wachten.

Sessie 3:
We gaan verder met het rustig blijven wachten zonder af te sluiten. Wanneer het paard netjes blijft wachten kunnen we beginnen met het afsluiten. Ook deze oefening gaat weer stap voor stap.

Wanneer ook het afsluiten ontspannen en veilig verloopt kun je na deze sessie zelf gaan trainen met deze methode om voldoende zelfvertrouwen te krijgen. Bovendien leert je paard dat de trailer ook een veilige plek kan zijn.

Sessie 4:
Je kunt je paard zelf laden, hij blijft rustig wachten en we kunnen veilig afsluiten. Klaar om een stukje met de trailer te gaan rijden. Ook dit vervoeren bouwen we stap voor stap op.

In de laatste sessie rijden we tevens naar 2 vreemde plekken. Hier laden we uit en zetten we de puntjes op de i met betrekking tot de basisvaardigheden, zodat de samenwerking tussen jou en je paard optimaal blijft. Dan laden we weer in en rijden naar een volgende vreemde plek om de hele methode nog een keer te oefenen.

Nu ben je in staat om altijd en overal je paard of pony ontspannen en veilig te kunnen laden!

Gedurende de training zijn toeschouwers toegestaan met goedkeuring van de klant. Alle toeschouwers zijn verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid.

Bekijk de actuele tarieven

Interesse, vragen of als aanvullende informatie gewenst is

Alle inhoud op deze website is auteursrechtelijk beveiligd. Het is niet toegestaan onderdelen te kopieeren.